Sterkstroom

Als je als bedrijf gebruik maakt van machines, heb je behoefte aan een betrouwbare sterkstroominstallatie. Sterkstroom (ook wel krachtstroom of draaistroom) is de bron van energie binnen een organisatie. Van hieruit wordt elk elektrisch apparaat voorzien van stroom. Of het nu een radio, beveiligingscamera of computer is.

Sterkstroom is van toepassing op spanningen van 230 – 400 volt. Bij normale stopcontacten wordt er gebruik gemaakt van twee draden: een nuldraad en een fasedraad (waar de spanning op staat). Bij sterkstroom wordt er gebruik gemaakt van vier draden: een nuldraad en drie fasedraden. Daarom wordt dit ook wel driefasestroom genoemd. Sterkstroom kan door deze drie fasedraden, drie keer zoveel vermogen leveren als de standaard installatie.

De stekker van sterkstroom ziet er ook wat anders uit dan een normale stekker. Een normale stekker heeft een verbinding tussen twee punten, een sterkstroom heeft een verbinding van drie punten. Ook worden er bij sterkstroom meer draden gebruikt, met meer kleuren.

Sterkstroominstallaties zijn er in verschillende soorten en vergt een goede onderlinge afstelling tussen spanning en stroomsterkte in de meterkast. Om kortsluiting of meer schade te voorkomen is het van belang om de aanleg door een specialist te doen.

MultiTeck voorziet in advies en verzorgt alle benodigde werkzaamheden. Hierbij kan gedacht worden aan het aanleggen van bedrading en het monteren van schakel- en verdeelinrichtingen. Ook het plaatsen wandcontactdozen en centraaldozen valt onder de werkzaamheden. Net zoals het inrichten van de meterkast en het installeren van (nieuwe) groepen. Ook verzorgen we het opzoeken en oplossen van storingen aan dergelijke installaties.