Autobeveiliging

Het komt helaas nog regelmatig voor dat er wordt ingebroken in auto’s. Het is natuurlijk enorm vervelend als je hier zelf slachtoffer van wordt. Niet alleen om de administratieve rompslomp en de tijd die je ermee kwijt bent, de dieven nemen ook gewoon je dierbare spullen of je complete auto van je af. Soms zie je ze helemaal nooit meer terug. Deze situaties wil je graag zoveel mogelijk vermijden. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Autobeveiliging is hier een zeer goed middel voor.

Een autoalarm is een van de bekendste vormen van autobeveiliging. Logisch, want het is ook een van de meest effectieve en efficiënte. Veel moderne auto’s worden bij geleverd met een autoalarm als autobeveiliging. Hier ligt gelijk ook een gevaar, door de autoalarmen te standaardiseren vormen veel van deze standaard autoalarmen gelijke eigenschappen. Autodieven hoeven dan maar te oefenen met het uitschakelen van één soort alarm en kunnen kiezen uit veel verschillende auto’s om in de praktijk uit voeren.

Zo kun je ervoor kiezen om je bestaande autoalarm geavanceerder te maken. Zo zal het dieven niet lukken om het alarm uit te schakelen. Of dat het te lang duurt, dit zal ook een reden zijn om niet toe te slaan. Dieven dienen snel hun slag te slaan. Daar ligt gelijk de grootste kans voor autobeveiliging: het onmogelijk of minstens te moeilijk maken om je auto te laten stelen. Heb je nog geen autoalarm of een te standaard autoalarm als autobeveiliging? Dan is het zeker aan te raden om er een aan te schaffen of om het te laten vervangen.

Autobeveiliging hoeft niet alleen het doel te hebben om te voorkomen dat je auto wordt gestolen. Ook bestaan er alarmen die ervoor zorgen dat je interieur wordt beveiligd. De standaardtip is je waardevolle spullen niet in het zicht te laten liggen. Toch kan het dan alsnog voorkomen dat dieven binnen proberen te komen. De autobeveiliging zorgt er dan voor dat er een alarm afgaat. Ook is het bij sommige systemen mogelijk dat je bij een alarm een melding krijgt op je telefoon. De hele geavanceerde autobeveiliging zorgt er ook nog eens voor dat je je auto kunt traceren, met een zender (GPS tracker). Mocht de dief er toch in slagen om je auto mee te nemen. Met de zender kan de politie de auto heel snel weer terugvinden.

Zoals je hierboven al wel leest zijn er tal van mogelijkheden voor wat betreft autobeveiliging. Naast alarmen zijn er nog diverse toevoegingen mogelijk. Opties als een beveiligingscamera op je auto, pedaalslot, handremslot of stuurslot. Ook is het zeker aan te raden om een alarmsticker op je ruit te plakken, als waarschuwing. Dit kan zeker helpen om dieven weg te jagen. Let er wel op dat je niet alle gegevens van het alarm op je sticker zet. Dan geef je dieven een ongewild voordeel en inzicht in je alarm.

Veel keuzes en veel mogelijkheden. MultiTeck is specialist op het gebied van autobeveiliging. We kunnen je in een kennismakingsgesprek adviseren over de autobeveiliging die het beste aansluit bij je wensen en je auto. Ook verzorgen we het systeem, de plaatsing en het afstellen. Zo ben je verzekerd van de nieuwste en meest geavanceerde autobeveiliging, gebaseerd op jouw wensen. Vraag een gesprek aan via info@multiteck.nl.