Telecommunicatie

Telecommunicatie is het overbrengen van informatie van de ene naar de ander plek. Hier hoeft iemand of iets zich fysiek niet te hoeven verplaatsen. Telecommunicatie is een verzamelnaam voor verschillende communicatietechnieken en -methodes. Manieren van communicatie op afstand bestaat al een hele tijd. Een van de eerste manieren was het rooksignaal, met behulp van vuur. De eerste vorm van telecommunicatie is telegrafie. Vandaag de dag maken we gebruik van: (mobiele) telefoon, radio, televisie en internet.

In plaats van het fysiek verplaatsen, vindt de overdracht van data (gegevens) plaats door middel van speciale datakabels en een communicatiemiddel of -gereedschap. In de datakabels wordt een elektromagnetische signaal geleid die voor de overdracht van telecommunicatie zorgt. In glasvezel maakt men gebruik van licht. Voor radiogolven maakt men gebruik van de ether. De overdracht van data kan tegenwoordig ook veelal draadloos (bijvoorbeeld draadloos internet). In dat geval worden de gegevens door de lucht getransporteerd, van een zender naar een ontvanger.

Telecommunicatienetwerken ontstaan door koppeling van randapparatuur, dit zijn de verschillende onderdelen van een telecommunicatienetwerk: schakelapparatuur, multiplexers, IP-routers en/of ATM-switchen. Op deze netwerken kunnen grote aantallen gebruikers worden aangesloten met verschillende verbindingen. Die zo met elkaar kunnen communiceren.

Telecommunicatie is niet meer weg te denken binnen onze huidige maatschappij. Veel bedrijven zijn afhankelijk van goed werkende telecomnetwerken in de werkzaamheden. Het is dus zaak dat het netwerk op een juiste manier wordt aangesloten. Het is zeer aan te raden om dit door een professional te laten doen. MultiTeck voorziet in advies en verzorgt alle benodigde werkzaamheden die komen kijken voor het aanleggen en inrichten van telecomnetwerken.