CAI aanleg

Als je op kantoor of waar dan ook binnen het bedrijf wilt geniet van een of meerdere televisies, is een CAI aanleg bijna wel een must. Het is behoorlijk vervelend als het beeld dat je wilt tonen aan (potentiele) klanten ruist. Of dat je systeem verkeerd is aangesloten, waardoor het signaal niet goed is of het helemaal niet doet. Of verstoord wordt wanneer er een machine wordt aangezet. Zorg er dan ook voor dat het in een keer goed gebeurt. Dit scheelt een hoop frustratie en verloren tijd.

Wat is CAI en hoe leg je het aan?

CAI staat voor Centrale Antenne Installatie. Het is een installatie die, door middel van een goed aangesloten en op elkaar afgestemd kabelnetwerk, zorgt voor televisieontvangst. Dit kan zowel digitale als analoge televisie zijn.

Een tv-signaal wordt antennes opgevangen en met frequenties omgezet in een CAI kabel. Met behulp van versterkers en kabels wordt het signaal naar een centraal punt gestuurd. In dit punt zit de eindversterker, die er op zijn beurt met een kabel voor zorgt dat het signaal door het pand verstuurd wordt.

De versterker dient op de goede plek te worden neergezet, zodat het televisiebeeld overal in het pand goed is. Hier dient onder ander rekening gehouden te worden met de lengte van de kabels, de machines die het signaal kunnen verstoren, het aantal televisies en het aantal aansluitpunten. Het hele systeem dient goed op elkaar afgesteld te worden.

Ook is het mogelijk om een bestaand systeem uit te breiden. Als er bijvoorbeeld nieuwe televisies bij geplaatst moeten worden. Er komen dan nieuwe kabels bij om ervoor te zorgen dat het signaal en het beeld optimaal blijft. Ook hier is afstelling dan erg belangrijk. Kan de bestaande CAI systeem dit wel aan? Of moeten er signaalversterkers bijgeplaatst worden? Dit verschilt per wens en situatie.

Contact

CAI aanleg is daarom specialistisch werk. Het systeem dient goed aangelegd te worden en bovenal goed op elkaar afgestemd. Een goed systeem gaat jaren mee en kan eenvoudig worden uitgebreid of verkleind bij verandering binnen de organisatie. MultiTeck kan u hierin volledig ontzien, van nieuwe CAI aanleggen tot het uitbreiden van de huidige installatie. Ook verzorgen we de afstelling. Alles op uw wensen en behoeften afgesteld. Via info@multiteck.nl komen we graag met u in contact.